Hotel Kristal med den fyrstelige atmosfære

Hotel Kristal med den fyrstelige atmosfære

Mere om Spa Dolenjske Toplice

Spa Dolenjske Toplice er vores foretrukne hotel i Slovenien. Det har alle de kvaliteter, som et dejligt feriested skal have. Dejlige værelser, god  mad, fantastiske faciliteter, servicemindede medarbejdere og en natur, som er utroligt smuk. Kom til Spa Dolenjske Toplice og lad krop og sjæl slubre sundhed i sig!

Herudover har Spa Dolenjske Toplice i flere århundreder været et meget velrenommet kursted. Med de mange muligheder for at bade og svømme, helse- og andre services besøges det hvert år af gæster fra hele Europa. Kurstedet er bygget op omkring det termiske vand og dets medicinske fordele, og vandet blev analyset så tidligt som i 1777.

De gamle romerske bade

De gamle romerske bade

Kurstedets historie
Bygningen af det første badehus fandt sted ved at en af de tre termiske kilder blev beskyttet af en mur og et tag. Det var Prince Johann Weikhard I, som sørgede for dette i midten af 1700-tallet. Hotel Vital blev bygget mellem 1767 og 1776, og det er stadig i dag et meget prominent hotel.

Denne fyrstelige Toscana-stil bygning havde tre swimmingpools på nederste etage og 28 værelser fordelt på sine to etager. Efter at analyserne af det termiske vands medicinske fordele blev offentliggjort i Wien, så udviklede Spa Dolenjske Toplice sig til et af de mest berømte kursteder i det Østrig-Ungarske rige. Fyrst Auersperg fik kurstedet renoveret flere gange. I 1899 blev Hotel Kristal tilføjet. Efter at have gennemgået et ejerskifte i begyndelsen af det 20. århundrede blev kurbadet overtaget af Krka Pharmaceuticals, der er baseret i Novo Mesto, i 1973.  Download den udførlige historie her

På hotellet er der 5 forskellige pools – alle med det varme, velgørende termisk vand, som er så sundt for hele kroppen. Hver fredag og lørdag er der stemningsfuld aftenbadning

Det japanske bad med 40 grader termisk vand

Det japanske bad med 40 grader termisk vand

Mange bade og saunaer

Herudover er saunacentret et besøg værd  – med japansk bad, 4 forskellige saunaer og en udendørs sauna på terrassen med udsigt til det frodige landskab. Her er også wellness-afdelingen, som tilbyder rigtig mange dejlige behandlinger til rigtig fine priser.

Værelserne
Alle værelser har bad og toilet, og Hotel Kristal har med sine 200 år på bagen en fyrstelig atmosfære.  Alt er i orden og rengøringen er i top.

Maden
Det er tydeligt, at maden betyder rigtig meget for sloverne. De elsker gode råvarer! Den store morgenmadsbuffet byder på alt hvad hjertet kan begære. Og både til frokost og aften er der 3 hovedretter at vælge imellem. Herudover masser af 2 supper, salater, ost, frugt, is og kager.

Aktiviteter hver dag
Hver dag arrangerer hotellet forskellige aktiviteter, som man frit kan deltage i. Det kan f.eks. være vandgymnastik, morgengymnastik i parken, traveture eller rundtur i den lille landsby med guide. Ofte er der både fredag og lørdag levende musik i baren.

Naturen
Hotellet ligger midt i den lille by Dolenjske, og hver morgen kl. 7 vækker kirkeklokken dig. Den bliver man helt afhængig af! En dejlig park omkranser hotellet, og der er kun 200 meter til den skønneste skov  med mange vandre- og løbestier. Floden Krka løber i byen, og du kan drikke kaffe på en lille café ved flodbredden.