John of God, Casa de Dom inácio

John of God, Casa de Dom Inácio – “Jag helbreder ingen, den der helbreder er Gud”
João Teixeira de Faria er i Skandinavien mest kendt som John of God, hvilket er en oversættelse af hans brasilianske kælenavn. I over 50 år har han healet mennesker. Og i mere end 20 år har han været at finde hver onsdag, torsdag og fredag på Casa de Dom Inácio for at møde mennesker fra hele verden. Alle er velkomne, og alle behandles med lige stor respekt. Fattige og rige, børn, nysgerrige, åndeligt søgende eller syge. Der er utallige beretninger om, hvordan Joäo har healet sygdomstilfælde, som det almindelige sygehusvæsren har opgivet.
João Teixeira de Faria voksede op under meget enkle forhold i det centrale Brasilien. Hans mor var hårdt arbejdende i hjemmet, og hans far var skrædder. João var den yngste af fem brødre og en søster. Da han var seks år, begyndte han at hjælpe faderen som tilskærer. Efter to års skolegang tvang fattigdom João til at slutte i skolen og begynde at arbejde fuldtid. Han har slidt som brøndgraver, murer og haft andre tunge arbejder. João har aldrig genoptaget sin skolegang, og han kan i dag hverken læse eller skrive.

Da Joâ0 var ni år, blev man for første gang opmærksom på hans evner, da han forudsagde en ødelæggende storm. Som 16-årig mødte han Rita av Cascia, en katolsk helgen, som bad ham gå til Kristus Forløserens spiritistcenter. Da han ankom, blev han  hilst velkommen og besvimede. Da han vågnede op flere timer senere, havde han healet mere end 50 mennesker.  João havde inkorporeret Entiteten*) Kong Salomon og forsamlingen var henført over hans evner. João selv blev forvirret over hændelsen og hævdede stædigt, at han intet havde gjort men blot var besvimet. Men fra den dag indledtes en flere måneders lang åndelig undervisning og vejledning og medium João, som han begyndte at blive kaldt, blev anvist at vie sit liv til at give healing til andre. Og det har han også gjort!.

I de første år blev medium João ofte forfulgt af repræsentanter fra medicinske og religiøse retninger. Medium João fortsatte sit arbejde md at heale andre ved siden af sit arbejde som skrædder. Efter at have opereret en fremgangsrig militærlæge, blev han beskyttet af militæret i flere år.

*) Inkorporerer = Medium João overlader sin krop til en entitet og denne stiger ind i kroppen, mens personen João sover. Medium João kaldes derfor for et fuldtrance medium.

“For de som tror, behøves ingen ord, for de som ikke tror, rækker ingen ord”
Dom Inácio de Loyola

Casa de Dom Inácio

Casa de Dom Inácio kaldes “la Casa” (huset) av lokalbefolkningen. Medium João fik i 1978 en meddelelse, da hans hånd begyndte at skrive automatskrift. Han skulle åbne et center for sit velgørenhedsarbejde. Den lille by Abadiânia blev udpeget som det rette sted. Med hjælp fra borgmester Hamilton fik João tilladelse fra det lokale lægeforbund til at udøve sit åndelige arbejde på centret. Borgmesterens familie skænkede desuden et stykke jord til byggeriet. Et sted som ligger 1.000 meter højt og med en udsigt ud over dalen og med en naturlig energi fra alle de bjergkrystaller som findes i undergrunden.  For at hædre den entitet som var João’s primære rådgiver, blev stedet døbt Casa de Dom Inácio de Loyola. (Sankt Ignatius af Loyolas hus.