At tænke på når du rejser til John og God

Vejret

Abadiãnia ligger næsten 1 000 meter over havet og Brasiliens subtropiske temperaturer varierer kun lidt i løbet af året i disse højder. Den tørre sæson strækker sig fra maj til oktober, og regnperioden fra november til april. Med regnperiode menes,at der kommer et kraftigt regnskyl næsten hver dag, men solen skinner for det meste. I undtagelsestilfælde varer regnen i flere dage. Dagstemperaturer er i gennemsnit 23-30 ° C men køligere om aftenen og tidligt om morgenen.

Det kan være godt at pakke en trøje eller jakke samt regntøj eller paraply. Det blæser normalt aldrig, så en paraply er fint. Du kan se den aktuelle vejrprognose på http://uk.weather.yahoo.com

Vores erfaring er, at solen skinner mere mellem bygerne, end prognosen viser.

Det skal du tage med

To sæt bekvemt, løstsiddende hvid tøj, som du skal have på, når du besøger Casan (Det er ikke obligatorisk, men klogt idet dit energifelt er langt tydeligere.) Det er muligt at få vasket tøj på hotellet. Tøjet behøver ikke at have lange ærmer, men skal dække benene. Badetøj til vandfaldet. Ellers blot almindeligt fritidstøj. Ta’ også en varm trøje og et par lange bukser med. Der er 220 volt på  hotellet, så der er ingen problemer med adaptere. Myggemiddel. En hat eller tørklæde til at have på  hovedet, idet du ikke må få sol efter operationer. Her kan du også bruge en paraply. Bekvemme sko og sandaler.

Ta’ også kamera, væggeur og solcreme med. Og medbring en lommelygte, hvis du vil ud og se solnedgang tidligt om morgenen. Hvis du har en lille foldbar stol, kan du også tage denne med til Casan, hvis alle siddepladser er optagede.

Telefon

Du kan ringe hjem billigt fra Frutis caféen i Abadiãnia. Det er ikke særlig dyrt. Regn med ca. 2 kr./min. Du skal under ingen omstændigheder bruge din mobiltelefon i Brasilien. Det kan koste op til kr. 20 kr/min både for at ringe og tage imod samtaler. Slå også din mobilsvarer fra.

Sprog

Når du rejser  med Weforyou på rejsen, så behøver du ikke at beherske andet sprog end dansk. Og kan du engelsk, så kan du endda klare sig selv. Der er oversættere på Casan og på  hotellet taler et par stykker engelsk. Du kan godt tage et portugisisk-engelsk leksikon, men det er slet ikke nødvendigt.

Valuta

Den brasilianske valuta er Real, BRL (flertal Reais). Valutakurserne varierer en del, men den brasilianske valuta betragtes som relativt stærkt. Man kan sagtens veksle til Reais i Danmark, men du skal bestille valutaen i din bank. Det er ikke en valuta, som banken normalt har. Du kan også tage dollars eller euros med og veksle i Abadiânia. du kan bruge dit VISA eller MasterCard et par steder i Abadiânia, men der er ingen pengeautomat i byen, så du kan ikke trække penge. Ta’ ikke rejsechecks med.

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer for at rejse ind i Brasilien. På rejsedoktor.dk kan du læse mere om eventuelle vaccinationer.

Pas og visum

Visum behøves ikke for danske statsborgere til Brasilien. Vi udfylder en indrejsetilladelse og tolddeklaration i flyet. Passet skal dog være gyldt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Kontrollér at dit pas er gyldigt INDEN rejsen begynder. Bestil et nyt pas i god tid.

Rejseforsikring

Næsten alle har en rejseforsikring via sin indbo- eller familieforsikring. De fleste som rejser til John of God er syge inden afrejsen, og derfor gælder forsikringen ikke for den eller de sygdomme/skader, som du allerede har ved indledningen af rejsen. Hør med dit forsikringsselskab, hvad der gælder. Få altid en skriftlig bekræftelse fra forsikringsselskabet. Svar via mail er tilstrækkeligt.

Mad

Glem ikke at meddele os i god tid, om du ønsker vegetarmad på flyet. På hoteller findes både vegatarretter, kylling og kød. En gang imellem serveres fist. Hotelmaden indeholder aldrig grisekød eller nogen form for peber. Vi anbefaler, at du altid drikker velsignet vand til måltiderne.

Transport i Abadiânia

I Abadiãnia er alt tæt på. Der er altid taxaer på Casan og det er næsten altid muligt at få en taxa via hotellet. Taxachaufførerne med et gult mærke med Joäo’s foto er meget pålidelige.